Tidligere stilte spørsmål | Finansiering

Vi møter kunder i alle aldre og med økonomisk utgangspunkt. Noen har behov for finansiering grunnet mangel på midler, andre ser fordeler med finansiering grunnet pengeplassering av innestående midler med høyt innskudd. Vi har kontakt med flere låneformidlerne på Costa del Sol. Les om regelendringer i 2019 ifm med lån i Spania;

··

Kostnader

Etablering av pantelån i Spania utløser relativt høye kostnader, som frem til mars 2019 ble ilagt låntaker. Kostnadene er følgende: Stempelavgift på 1,5% av pantelånets totale ansvar (dvs. hovedstol + renter + forsinkelsrenter), og notar- og tinglysning (ca. 1500€ av et lån på 300.000€). I spansk lov 5/2019 om etablering av pantelån, ble det vedtatt at det er bankene, ikke låntaker, som skal bære nevnte kostnader.

Taksten på eiendommen betales fortsatt av låntaker. Videre ilegger banken et etableringsgebyr, normalt på 1% av lånebeløpet.

Dersom man vurderer et kortsiktig boliglån i Spania for å avhjelpe den negative konsekvensen av lav kronekurs mot euro, er det viktig å studere kostnadene knyttet til tidlig nedbetaling av lånet. Kanselleringsgebyret avhenger av om renten man velger for lånet er fast eller flytende. Ved flytende rente er kanselleringsgebyret 0,5% de første 5 årene og deretter 0,25%.

··

Noen av våre samarbeidspartnere:

DNB Luxembourg

Norsk bank med avdelingskontor i Marbella

Banco Sabadell

Banco Sabadell - Spansk samarbeidspartner

CaixaBank

CaixaBank - Spansk samarbeidspartner

Er det noe mer vi kan hjelpe deg med?

Hvis du ikke fikk svar på det du lurte på i teksten ovenfor, må du gjerne ta kontakt med oss. Vi ser frem til å høre fra deg!