{"country":"spain","region":"","area":"","location":"","listing":"sale","property":"","price":"0-0","pricemin":0,"pricemax":0,"currency":"EUR","bed":"","bath":"","build":0,"plot":0,"terrace":0,"setting":"","pool":"","parking":"","garden":"","view":"","reduced":0,"feature":"","orientation":"","climate":"","security":"","category":"","export":-1,"pagesize":12,"own":0,"ownFirst":0,"reference":"","text":"","lanaguage":"no","sortType":0,"newDevelopment":null,"latest":0,"qid":"","pageno":1,"referencesale":null,"referenceshort":null,"referencelong":null,"referencerecent":null,"portfolioShowTitle":"false","portfolioOn":"fa-heart fa-portfolio","portfolioOff":"fa-heart-o fa-portfolio","portfolioOnTitle":"Fjern fra Favoritter","portfolioOffTitle":"Legg til Favoritter","thankYouPage":"","weatherLocation":"Marbella, ES","weatherUnit":"C","checkin":"","checkout":"","key":"cds-bd93da25-f134-4132-a326-cbd6945c4678"}
Alhaurín el Grande

Til tross for navnet, som reflekterer det faktum at området Alhaurín el Grande («den store») er vidstrakt, er Alhaurín el Grande mindre enn Alhaurín de la Torre i befolkningstall. Her bor det det ca. 25 000 mennesker, og mange av dem lever fremdeles av jordbruk. I likhet med Coín finner man her en del fincaer og gårdsbruk utenfor selve byområdet, og det er flere urbanisasjoner i utkanten av byområdet hvor en del utlendinger har ferieboliger, kanskje spesielt i tilknytning til golfbanen Alhaurín Golf.

Boligprisene er lavere her enn i Alhaurín de la Torre (litt lenger avstand fra flyplass, by og kyst), og stedet passer bra for dem som vil føre en aktiv livsstil utendørs, med kort avstand til fjell og naturområder som egner seg ypperlig for vandreturer. Som i alle byene innenlands er atmosfæren typisk spansk, og turister i mindretall.

Dersom man kjøper feriebolig og planlegger å dekke deler av kostnadene i form av utleie-inntekter skal man alltid ha i bakhodet at det er vanskeligere å leie ut e bolig i innlandet enn ved kysten, av den simple årsaken at de fleste ferierende vil ha gangavstand til «alt», inkludert strendene langs Costa del Sol. Dog får man som oftest mer bolig for pengene, og for dem som planlegger å hovedsakelig ha feriebolig til eget bruk, ønsker å være i et typisk spansk miljø, og ikke er så avhengig av strender innen gangavstand, så kan Alhaurín el Grande og andre steder i innlandet være gode alternativer.

Det tar ca. 35-45 minutter fra Málaga Lufthavn til Alhaurín el Grande, avhengig av hvor man bor i området.