{"country":"spain","region":"","area":"","location":"","listing":"sale","property":"","price":"0-0","pricemin":0,"pricemax":0,"currency":"EUR","bed":"","bath":"","build":0,"plot":0,"terrace":0,"setting":"","pool":"","parking":"","garden":"","view":"","reduced":0,"feature":"","orientation":"","climate":"","security":"","category":"","export":-1,"pagesize":12,"own":0,"ownFirst":0,"reference":"","text":"","lanaguage":"no","sortType":0,"newDevelopment":null,"latest":0,"qid":"","pageno":1,"referencesale":null,"referenceshort":null,"referencelong":null,"referencerecent":null,"portfolioShowTitle":"false","portfolioOn":"fa-heart fa-portfolio","portfolioOff":"fa-heart-o fa-portfolio","portfolioOnTitle":"Fjern fra Favoritter","portfolioOffTitle":"Legg til Favoritter","thankYouPage":"","weatherLocation":"Marbella, ES","weatherUnit":"C","checkin":"","checkout":"","key":"cds-bd93da25-f134-4132-a326-cbd6945c4678"}
Nerja

 
 

Nerja er en kommune og en by som består av byen Nerja og tettstedet Maro. Nerja ligger i landskapet Axarquía helt øst på Costa del Sol, rundt 50 km øst for Málaga by. Kommunen har rundt 20 000 innbyggere.

Nerjas historie strekker seg langt tilbake. I 1959 oppdaget ungdommer fra maro noen dryppsteinhuler i nærheten av byen. Ved en ren tilfeldighet fant de det som skulle vise seg å bli et av de viktigste geologiske funnene i vår tid. I hulene fant man knokler, steinverktøy, keramikk og malerier. Det antas at hulene var bebodd allerede 20 000 år f.Kr. En del av hulene er åpne for publikum og er etter Prado i Madrid og Alhambra i Granada den mest besøkte severdighet i Spania.

De fem km lange Dryppsteinshulene i Nerja er en av de største i verden. Her kan du også beundre de eldste hulemaleriene som neandertalerne sto bak og som er datert til å være rundt 30.000 år gamle.

Grottene i Nerja
Grottene i Nerja

I byens sentrum ligger Balcón de Europa (Europas balkong). Dette er et utsiktspunkt som gir besøkende et imponerende skue mot havet. Nerja har et mikroklima med forhold som gjør stedet mer solrikt, samt kjøligere om sommeren og varmere om vinteren, sammenlignet med mesteparten av regionen. Forholdene skyldes at området ligger i le av fjellområdet Sierra Almijara. Dette har gjort det gunstig for dyrking av subtropiske frukter som annona og avokado, og klimaet har tiltrukket seg mange utenlandske fastboende.

Denne tidligere fiskerlandsbyen er et av de få stedene som har klart å beholde sin tradisjonelle sjarm med hvite hus, trange gater og samtidig kunne tilby alle de fasilitetene du forventer av en moderne badeby. Navnet «Nerja» kommer fra «Narixa» som på arabisk betyr «rik vår». Nerja ligger i et område med tropisk atmosfære og en frodighet som var svært viktig for den omfattende sukkerrørindustrien her tidlig på 1900-tallet.

Ting å gjøre i Nerja

På toppen av El Cielo

Det er to fredede områder like ved grensen til Nerja; La Sierra de Tejeda og naturparken Almijara på den ene siden og Acantilados de Maro-Cerro Gordo på den andre. Turer i disse områdene er flotte opplevelser.

Den høyeste toppen på 1.508 meter i dette området heter El Cielo som betyr himmelen. Fjellet er lett tilgjengelig og utsikten fra toppen er upåklagelig. På en fin og klar dag man fra Almuñecar øst, Málaga i vest, de store toppene i Sierra de Tejeda og kysten i nord-Afrika

El Cielo
El Cielo

Balcón de Europa (Europas balkong)

 
 

I byens sentrum ligger Balcón de Europa (Europas balkong). Dette er et utsiktspunkt som gir besøkende et imponerende skue mot havet.