{"country":"spain","region":"","area":"","location":"","listing":"sale","property":"","price":"0-0","pricemin":0,"pricemax":0,"currency":"EUR","bed":"","bath":"","build":0,"plot":0,"terrace":0,"setting":"","pool":"","parking":"","garden":"","view":"","reduced":0,"feature":"","orientation":"","climate":"","security":"","category":"","export":-1,"pagesize":12,"own":0,"ownFirst":0,"reference":"","text":"","lanaguage":"no","sortType":0,"newDevelopment":null,"latest":0,"qid":"","pageno":1,"referencesale":null,"referenceshort":null,"referencelong":null,"referencerecent":null,"portfolioShowTitle":"false","portfolioOn":"fa-heart fa-portfolio","portfolioOff":"fa-heart-o fa-portfolio","portfolioOnTitle":"Fjern fra Favoritter","portfolioOffTitle":"Legg til Favoritter","thankYouPage":"","weatherLocation":"Marbella, ES","weatherUnit":"C","checkin":"","checkout":"","key":"cds-bd93da25-f134-4132-a326-cbd6945c4678"}
The Golden Mile

Et av Costa del Sols aller mest eksklusive områder, og om det skulle beskrives med et eneste ord må det bli LUKSUS. Betegnelsen «The Golden Mile» er tildelt strandstrekningen mellom Marbella og Puerto Banús. Lengden på strekningen er ca. 2 km, altså litt over en engelsk mil som er 1,7 km. Strengt tatt er det ikke bare strand-strekningen nedenfor veien N-340 man kaller «The Golden Mile», men også områdene på motsatt side av veien. Her, som på de fleste andre steder, betaler man mer for boligen jo nærmere den ligger stranden.

På «The Golden Mile» finner man selvsagt noen av kystens mest eksklusive boliger, men også hoteller, designerbutikker, flere Michelin-restauranter, bilforretninger for eksklusive bilmerker, kunstgallerier, osv. osv. Den nå avdøde Kong Fahd av Saudi-Arabia hadde sitt ferie-palass nettopp her, kalt Mar-Mar, og det er bygget som en kopi av det hvite hus i Washington, med tjenerboliger, egen landingsplass for helikopter og garasjer for en mengde kjøretøy i luksusklassen. Det sies at når han besøkte stedet om sommeren hadde Kong Fahd et forbruk på ca. 100 millioner norske kroner pr. dag (!).

Strendene og promenaden langs denne knapt 2 km lange strandstrekningen er blant Costa del Sols beste, og i motsetning til hva man skulle tro er det vanligvis forbausende god plass her. Dette skyldes nok mye at det ikke har blitt et utfluktssted for «vanlige» personer, prisnivået på chiringuitos og strandbarer er naturlig nok høyere her enn på de fleste andre steder på Costa del Sol.

Uansett hvor man bor på «The Golden Mile» har man både Marbella by og Puerto Banús i gangavstand, og noen av kystens aller beste og mest eksklusive hoteller ligger nettopp her. Et av de mest kjente er Puente Romano, med to Michelin-restauranter inkludert, samt en verdenskjent tennisbane hvor det årlig spilles turneringer.

«The Golden Mile» har vært kjendisene og de rikes foretrukne bo- og feriested i snart 70 år, og slik vil det nok forbli de neste 70 årene også! Foruten eksisterende boligkomplekser har det i de senere år blitt bygget flere nye, særlig da rett nord for strandlinjen, hvor man i tillegg til havutsikt også vanligvis har fin utsikt mot Marbellas ikoniske fjell, Sierra Blanca.

Fra Málaga lufthavn er det ca. 55 kilometer og en halvtimes kjøring til «The Golden Mile», med god tilgang til begge motorveiene, AP-7 og A-7.