{"country":"spain","region":"","area":"","location":"","listing":"sale","property":"","price":"0-0","pricemin":0,"pricemax":0,"currency":"EUR","bed":"","bath":"","build":0,"plot":0,"terrace":0,"setting":"","pool":"","parking":"","garden":"","view":"","reduced":0,"feature":"","orientation":"","climate":"","security":"","category":"","export":-1,"pagesize":12,"own":0,"ownFirst":0,"reference":"","text":"","lanaguage":"no","sortType":0,"newDevelopment":null,"latest":0,"qid":"","pageno":1,"referencesale":null,"referenceshort":null,"referencelong":null,"referencerecent":null,"portfolioShowTitle":"false","portfolioOn":"fa-heart fa-portfolio","portfolioOff":"fa-heart-o fa-portfolio","portfolioOnTitle":"Fjern fra Favoritter","portfolioOffTitle":"Legg til Favoritter","thankYouPage":"","weatherLocation":"Marbella, ES","weatherUnit":"C","checkin":"","checkout":"","key":"cds-bd93da25-f134-4132-a326-cbd6945c4678"}
Málaga

Málaga er en havneby på Costa del Sol i regionen Andalucia, og er en av Spanias mest populære feriebyer. Málaga by er hovedstaden i provinsen Málaga, og er den nest største byen i regionen med over 571.000 innbyggere. Bortsett fra sol og bad lokker shoppingen, massevis av kultur, tapasbarer og gode golfmuligheter.

Hovedflyplassen på solkysten ligger her, og er den 3 viktigste flyplassen i Spania. Derfra kan du fly til nærmere 70 ulike land fra et stort utvalg flyselskaper fra store deler av verden. Fra Málaga finner man også gode togforbindelser til andre byer og blant annet høyhastighetstog til Madrid. Den turen går unna på 2 timer og 40 minutter. Skal du besøke andre byer på sørkysten kan du ta toget fra Málaga til Fuengirola.

Byen på den spanske solkysten er imponerende nok en av verdens eldste, i tillegg til å være den store kunstneren Pablo Picassos fødeby. Om ikke sol, historie og kunst er overbevisende grunn nok til å dra hit, kan kanskje et utsøkt antall tapasrestauranter friste? Alle elsker tapas.

Et representativt utvalg av verk signert Picasso er en selvfølge, men byen har også spennende samtidskunst å by. Hovedstaden er en by der ulike kulturer har satt sine spor og etterlatt en rik historisk og kulturell arv.

Málaga er omgitt av fjell og deles av elven Guadalmedina og har som havneby ved Middelhavet vært en smeltedigel for ulike folkeslag. Fønikerne kom sjøveien og grunnla Malaka. Med kurs for alle deler av Romerriket la båtene ut fra havnen lastet med fisk, silke, fiken, vin, rosiner og mandler. Byen ble av den grunn tilgodesett med Lex Flavia malacita, som nedfelte dens privilegier. Det arabiske overherredømmet gjorde byen til en av de viktigste i dette området, og den hadde over femten tusen innbyggere på slutten av 900-tallet.

Byen var hovedstad i det muhammedanske kongedømmet, en blomstrende by som 1300- tallets kjente veifarerer Ibn Batuta omtalte slik «den har det beste fra både kyst og innland». Kong Fernando el Católico innlemmet byen i kongeriket Granada og de påfølgende stridighetene førte til at de kristne araberne ble forvist, noe som fikk store følger for byens videre utvikling på 1500- og 1600-tallet.

Oppsvinget i handelen med Sør-Amerika og bedre kommunikasjoner gjorde byen i det følgende århundret til et av Spanias viktigste handelssentre. Etter stridighetene mellom absolutister og liberale på midten av 1800-tallet, åpnet det for industrialisering som førte til et økonomisk høydepunkt for stål-, jern- og tekstilindustrien. Nedgangen i disse industrigrenene på slutten av nevnte århundre, førte Málaga inn i en stagnasjonsperiode som byen kom ut av, mer aktiv enn noen gang, takket være turismen som fra rundt 1950 og til i dag har gjort den til solens hovedstad og et av de mest populære reisemålene i Spania.

For å nevne noen severdigheter;

  • Festningen Alcazaba og borgen Gibralfaro som er de best bevarte arabiske byggverkene i den gamle bykjernen.
  • Det Romerske teateret.
  • Kirken Sagrario med et gotisk-isabelinsk frontparti og en vakker altertavle.
  • Andre severdige Kirkebygg er kirkene Santiago, San Juan los Mártires, Cristo de la Salud og Santuario de la Victoria .
  • Melahuset, slottet Villalcázar, palasset til greven av Buenavista og museet til Pablo Picasso, som ligger på Merced-plassen.

Det mest autentiske Málaga finner vi i gatene og plassene i den gamle bykjernen. En spasertur i byens parker bringer oss dufter fra den arabiske kulturen, og parken ved havnen er et naturmuseum med eksotiske planteeksemplarer fra hele verden. Denne parken har også en vakker musikkpaviljong. Midt i sentrum ligger gaten Chinitas med alt sitt typiske folkeliv.

Costa del sol property kan tilby kunder leiligheter eller hus i nærheten av Málaga slik at man kommer seg litt ut fra den yrende bykjernen, men dog kan lett oppsøke den.