{"country":"spain","region":"","area":"","location":"","listing":"sale","property":"","price":"0-0","pricemin":0,"pricemax":0,"currency":"EUR","bed":"","bath":"","build":0,"plot":0,"terrace":0,"setting":"","pool":"","parking":"","garden":"","view":"","reduced":0,"feature":"","orientation":"","climate":"","security":"","category":"","export":-1,"pagesize":12,"own":0,"ownFirst":0,"reference":"","text":"","lanaguage":"no","sortType":0,"newDevelopment":null,"latest":0,"qid":"","pageno":1,"referencesale":null,"referenceshort":null,"referencelong":null,"referencerecent":null,"portfolioShowTitle":"false","portfolioOn":"fa-heart fa-portfolio","portfolioOff":"fa-heart-o fa-portfolio","portfolioOnTitle":"Fjern fra Favoritter","portfolioOffTitle":"Legg til Favoritter","thankYouPage":"","weatherLocation":"Marbella, ES","weatherUnit":"C","checkin":"","checkout":"","key":"cds-bd93da25-f134-4132-a326-cbd6945c4678"}
Mijas

Mijas Pueblo er hovedsetet for kommunen Mijas, og den hvite landsbyen høyt oppe i fjellet er også en stor turistattraksjon, hvor de fleste legger turen innom i løpet av sitt opphold på Costa del Sol.

Selve kommunen Mijas er den største kommunen på Costa del Sol, og inkluderer bl.a. de populære feriestedene La Cala, Riviera del Sol og Calahonda, samt industri- og handelsområdet Las Lagunas, som er flettet sammen med Fuengirola. Stedene i kommunen som ligger ved kysten omtales vanligvis som Mijas Costa.

Mijas Pueblo ligger 428 meter over havet, og har en fantastisk utsikt over kysten, fjellene, Fuengirola, samt på en klar dag Gibraltar og Marokko, hvor man kan skimte Afrikas fjellkjede mot Middelhavet; Rif Mountains.

Landsbyen har en rekke gode og tradisjonelle restauranter, og hver uke kan man se tradisjonell Flamenco på torgplassen, helt gratis. Det er i seg selv en opplevelse å spasere rundt i de smale brosteinsbelagte gatene, prydet med fargerike blomster fra de mange altankassene. Tyrefekterarenaen er også spesiell, da det er den eneste arenaen i Spania som er firkantet i utforming, og ikke rund som alle de andre.