{"country":"spain","region":"","area":"","location":"","listing":"sale","property":"","price":"0-0","pricemin":0,"pricemax":0,"currency":"EUR","bed":"","bath":"","build":0,"plot":0,"terrace":0,"setting":"","pool":"","parking":"","garden":"","view":"","reduced":0,"feature":"","orientation":"","climate":"","security":"","category":"","export":-1,"pagesize":12,"own":0,"ownFirst":0,"reference":"","text":"","lanaguage":"no","sortType":0,"newDevelopment":null,"latest":0,"qid":"","pageno":1,"referencesale":null,"referenceshort":null,"referencelong":null,"referencerecent":null,"portfolioShowTitle":"false","portfolioOn":"fa-heart fa-portfolio","portfolioOff":"fa-heart-o fa-portfolio","portfolioOnTitle":"Fjern fra Favoritter","portfolioOffTitle":"Legg til Favoritter","thankYouPage":"","weatherLocation":"Marbella, ES","weatherUnit":"C","checkin":"","checkout":"","key":"cds-bd93da25-f134-4132-a326-cbd6945c4678"}
San Pedro de Alcántara

Vanligvis bare kalt San Pedro, og beliggende i Marbella kommune, ca. 10 km vest for Marbella by. San Pedro har i stor grad lykkes med å beholde sin spanske identitet og atmosfære, og til tross for et stort tilbud av ferieboliger bor mange spanjoler også her, så vel som utenlandske innbyggere. Det er et familievennlig område, nært Puerto Banús, men mye roligere.

Sentrum av San Pedro ligger nord for motorveien, og det er bygget en fin promenade over motorveiens tunnel, som leder til den brede og flotte promenaden som fører ned til stranden og havet. Stranden har en del rullestein og kan ikke sies å være den beste på kysten, men det er vanligvis god plass her, samt relativt stille og rolig, selv i sommermånedene. Mange spanjoler har også feriebolig her, og San Pedro domineres ikke av villaer og luksusboliger i samme grad som Puerto Banús og Nueva Andalucía. Dette gjenspeiler seg også i tilbudet av restauranter og chringuitos, som ofte er mer tradisjonell spansk fremfor internasjonal.

I sentrum av San Pedro finner man et attraktivt område ved kirken, og dette kan man gjerne kalle byens hjerte og sjel. Her er det mange fine bygninger, hvor man også kan velge blant en rekke gode restauranter. Man finner også mange forskjellige butikker her, ofte gode gamle selvstendige og frittstående butikker med eieren bak disken, fremfor de store kjedene som dominerer på kjøpesentrene. Bebyggelsen i sentrum er for det meste av eldre dato, men det bygges også noe nytt her. Området sør for sentrum, ved og i nærheten av promenaden som leder ned til havet, består for det meste av leilighetskomplekser av nyere dato. San Pedro er nokså kompakt, og man beveger seg rundt enkelt og greit til fots.

For familer er San Pedro et godt valg, med mange skoler i området, alt man kunne ønske seg av sportsaktiviteter, inkludert flere golfbaner i umiddelbar nærhet, samt en god posisjon i forhold til Marbella og Puerto Banús. Fra San Pedro kan man også følge veien opp i fjellene for en fantastisk kjøretur i natur-områder på vei til Ronda. Det er rideskoler i San Pedro, ukentlige markeder, og flotte turmuligheter i fjellene nord for byen – eller langs promenaden mot Marbella.

San Pedro ligger ca. 60 km fra Málaga Lufthavn, ca. 40 minutter med bil via motorveien AP-7.