{"country":"spain","region":"","area":"","location":"","listing":"sale","property":"","price":"0-0","pricemin":0,"pricemax":0,"currency":"EUR","bed":"","bath":"","build":0,"plot":0,"terrace":0,"setting":"","pool":"","parking":"","garden":"","view":"","reduced":0,"feature":"","orientation":"","climate":"","security":"","category":"","export":-1,"pagesize":12,"own":0,"ownFirst":0,"reference":"","text":"","lanaguage":"no","sortType":0,"newDevelopment":null,"latest":0,"qid":"","pageno":1,"referencesale":null,"referenceshort":null,"referencelong":null,"referencerecent":null,"portfolioShowTitle":"false","portfolioOn":"fa-heart fa-portfolio","portfolioOff":"fa-heart-o fa-portfolio","portfolioOnTitle":"Fjern fra Favoritter","portfolioOffTitle":"Legg til Favoritter","thankYouPage":"","weatherLocation":"Marbella, ES","weatherUnit":"C","checkin":"","checkout":"","key":"cds-bd93da25-f134-4132-a326-cbd6945c4678"}
Fuengirola

Fuengirola Er en by og kommune i med over 75.000 innbyggere. Byen er et viktig turiststed på Costa del Sol, med mer enn 8 km med strender og severdigheter som mauriske fort fra middelalderen. Området har subtropiskklima med en årlig gjennomsnittstemperatur rundt 18 °C

Dagens Fuengirola

Fuengirola tilbyr nå alle fasiliteter som forventes av et større turiststed, – hoteller, restauranter, barer, diskoteker, sportsklubber, båthavn, og brede strender langs en promenade som strekker seg østover og vestover fra byen og som inkluderer mindre tilstøtende landsbyer.

Av de ca. 75 000 innbyggerne som er registrert i kommunen kommer 25 % fra andre land, hovedsakelig europeiske (bl.a. Storbritannia, Irland, Finland og Sverige), men også fra Marokko og Argentina. Spesielt om sommeren er byen vertskap for horder med besøkende fra Spania og utlandet, især britiske.

Byen er nokså urban i sin karakter, med store høyblokker, – mange av dem vendt mot sjøen – men man kan fortsatt finne smale gater med mindre hus og villaer.

Fuengirola Zoo er også velkjent. Dette var tidligere en gammeldags samling med trange små bur, men ble modernisert i 2001 med tema tropisk regnskog. Dyreparken spesialiserer seg på avl av truede dyrearter i fangenskap, forsking på sjimpanse-grupper og undervisning i tropisk regnskog.

 
 

Selv om Fuengirola er et typisk turiststed, finnes det også et antall historiske severdigheter og parker, i tillegg til den arabiske borgen Suhayl, eller Sohail. Den gamle havnen benyttes fortsatt av lokale fiskere.

Stranden i Fuengirola. I det fjerne ligger Benalmádena
Stranden i Fuengirola. I det fjerne ligger Benalmádena
Castillo Sohail i bakgrunnen
Castillo Sohail i bakgrunnen
Bioparc Fuengirola
Bioparc Fuengirola
Costa water park - Fuengirola
Costa water park - Fuengirola