{"country":"spain","region":"","area":"","location":"","listing":"sale","property":"","price":"0-0","pricemin":0,"pricemax":0,"currency":"EUR","bed":"","bath":"","build":0,"plot":0,"terrace":0,"setting":"","pool":"","parking":"","garden":"","view":"","reduced":0,"feature":"","orientation":"","climate":"","security":"","category":"","export":-1,"pagesize":12,"own":0,"ownFirst":0,"reference":"","text":"","lanaguage":"no","sortType":0,"newDevelopment":null,"latest":0,"qid":"","pageno":1,"referencesale":null,"referenceshort":null,"referencelong":null,"referencerecent":null,"portfolioShowTitle":"false","portfolioOn":"fa-heart fa-portfolio","portfolioOff":"fa-heart-o fa-portfolio","portfolioOnTitle":"Fjern fra Favoritter","portfolioOffTitle":"Legg til Favoritter","thankYouPage":"","weatherLocation":"Marbella, ES","weatherUnit":"C","checkin":"","checkout":"","key":"cds-bd93da25-f134-4132-a326-cbd6945c4678"}
Estepona

Estepona er en tradisjonell by vest i provinsen Málaga. Byen er lokalisert midt langs en 20 km lang kyststripe. Estepona ligger ved foten av fjellet Sierra Bermeja, og vender mot Middelhavet. Sierra Bermeja strekker seg 1449 m.o.h på toppen av Los Reales.

Estepona har blant annet en sjarmerende båthavn hvor du finner du flere restauranter, og hver uke er det håndverksmarked. Den andalusiske byen, ligger mellom 2 andre viktige berømte båthavner, Sotogrande sør-vestover og Puerto Bánus østover i Marbella.

Estepona´s utstrekning dekker 137 kvadratkilometer. Flere og flere får opp øynene for denne delen av kysten som er under stor utvikling.

 
 

Strender

Byen er kjent for de 17 forskjellige strendene og er en populær ferieby. 2 av strendene er merket med karakteren blått flagg. Playa del Cristo ligger 5 minutter vest for marinaen og ligger i le for vinden Levante fra øst i Middelhavet, og er veldig populær for barnefamilier.

La Rada stranden er 2,5 km og mer åpen. Den strekker seg fra marinaen og østover. Dette er hovedstranden i Estepona.
Tidlig på 90-tallet ble Estepona valgt ut av Walt Disney for utbygging av Euro Disney prosjektet, men avgjørelsen endte istedenfor i Paris. Byen har de siste 10-12 år blitt noe modernisert/kosmopolitisk karakter, men samtidig beholdt den andalusiske sjarmen og tradisjonen. Området yter godt av milde somre og milde vintre, med en gjennomsnittstemperatur på 19º C og 325 dager med solskinn i året.

Litt historie

San Luis slottet (Castillo de San Luis) dateres til det 15. århundre da dronning Isabella den første bestilte den for å beskytte byen mot de mauriske inntrengerne. De fleste av de smale gatene og de små, 1-etasjes husene ble bygget i det 18. og 19. århundre, og til midten av 1950-tallet hadde mange ikke rennende vann eller sanitæranlegg. Siden den gang har mange fått en ekstra etasje bygget (noen med en takterrasse på toppen), og alle har elektrisitet.
Hver gate har sin egen farge. De lokale beboerne er stolte av sine attraktive gater, som hovedsakelig er trafikkfri i dag. I motsetning til mange andre gamle byer i Andalucia, er disse gatene ikke dominert av butikker og barer.

Sport

I området rundt Estepona finner du flere golfbaner og sports- og fritidsaktiviteter som seiling, og ridning. Området passer for mennesker i alle aldre, både barnefamilier og pensjonister. Sykling og tennis er populært i dette område, med arrangement av flere sykkelritt. Det er også 3 store tennisklubber.

Andre eksempler;

Tarifa kite school Estepona Golf, Valle Romano Golf Club, La Duquesa Golf & Country Club, La Resina Golf & Country Club, El Paraíso Golf Club, Finca Cortesin – Home of the VOLVO World Match Play Championship 2009, 2010 & 2012, Doña Julia golf club Resort.

Selwo

Selwo Safari Park er en spektakulær safari temapark for hele familien. Parken huser 2000 dyr i et område på flere tusen mål. Parken byr på mange spennende dyr, fugler og reptiler fra Afrika og Sør-Amerika. Habitatet er nøye designet for å reflektere naturlige omgivelser, så langt det er mulig i Sør-Spania.