{"country":"spain","region":"","area":"","location":"","listing":"sale","property":"","price":"0-0","pricemin":0,"pricemax":0,"currency":"EUR","bed":"","bath":"","build":0,"plot":0,"terrace":0,"setting":"","pool":"","parking":"","garden":"","view":"","reduced":0,"feature":"","orientation":"","climate":"","security":"","category":"","export":-1,"pagesize":12,"own":0,"ownFirst":0,"reference":"","text":"","lanaguage":"no","sortType":0,"newDevelopment":null,"latest":0,"qid":"","pageno":1,"referencesale":null,"referenceshort":null,"referencelong":null,"referencerecent":null,"portfolioShowTitle":"false","portfolioOn":"fa-heart fa-portfolio","portfolioOff":"fa-heart-o fa-portfolio","portfolioOnTitle":"Fjern fra Favoritter","portfolioOffTitle":"Legg til Favoritter","thankYouPage":"","weatherLocation":"Marbella, ES","weatherUnit":"C","checkin":"","checkout":"","key":"cds-bd93da25-f134-4132-a326-cbd6945c4678"}
Marbella

Marbella er en by og kommune med rundt 142.000 innbyggere. Marbella er en viktig turistby på Costa del Sol og har blant annet et stort antall golfbaner i bydelene utenfor sentrumskjernen. Dette er noe av det som tiltrekker turister fra hele verden og særlig fra Nord-Europa og Midtøsten. Kommunen har en landstripe som strekker seg 44 kilometer og er bebodd av mennesker fra 137 nasjonaliteter. Den årlige gjennomsnittlige temperaturen er rundt 18,5 º C, med 320 soldager i året.

I byen er det en mengde moderne spisesteder; restauranter, barer og diskoteker. Marbellas berømte båthavn Puerto Banus ligger 10 min kjøretid utenfor selve sentrum.

På grunn av nærhet til fjellene mot kysten, har byen et stort gap mellom den nordlige og sørlige siden, og gir dermed utsikt over hav og fjell fra nesten alle deler av byen. Kystlinjen er sterkt urbanisert, og det meste av landet som ikke er anlagt som golfbaner har blitt utviklet med boligområder i alle størrelser. Marbella er kjent for å ha de fleste lukusuresorter på kysten. Marbella grenser i nord av kommunene Istán og Ojén, på nordvest av Benahavís, på vestsiden mot Estepona og på nordøst mot Mijas. Marbella har lenge vært en av mest attraktive feriesteder i Spania. Er du ute etter en kombiferie er Marbella rett sted. Her kombineres romantiske gater med brede forretningsgater, gourmetrestauranter med enkle tapasbarer og håndverksboder med eksklusive merkebutikker. Marbella er den mest moderne delen av kysten.

 
 

Strandpromenade og strender for enhvér

Mye av Marbellas magi kretser rundt den lange fine strandpromenaden som strekker seg fra gamle fiskehavnen og helt til småbåthavnen Puerto Banús 7 km unna. I Puerto Banús kan du rusle rundt og se på luksuyachtene fra hele verden. De mange sandstrendene ligger på rekke og rad langs strandpromenaden.

hopping-og-golf
hopping-og-golf

Shopping og golf

En av tre golfbaner i Nueva Andalucia
En av tre golfbaner i Nueva Andalucia

Vil du kombinere stranddager med shopping og byliv skal du oppsøke den nye delen av byen med brede bulevarder og merkebutikker. I tillegg finnes det mange golfbaner i området rundt Marbella. Nueva Andalucia, like ved Puerto Banús, er et av disse områdene. Mange reiser på golfturer på våren og høsten når temperaturen er mest behagelig.

Om La Concha

Fra toppen på 1200 meter kan man på en klar dag kan man se en helt til Gibraltar og Nord-Afrika.La Concha betyr skjell, og det er formen til et skjell som har gitt navn til fjellet. Fasongen minner om et skjell som ligger på jorden. Fjellet ligger i den sydligste delen av fjellkjeden Sierra Blanca som igjen er en naturlig forlengelse av nasjonalparken Sierra de las Nieves. Det er flere ruter til toppen av fjellet, blant annet fra Istan og El Refugio de juanuar. Stien fra Istan er kortere men brattere og mer krevende enn ruten fra El El Refugio de juanuar