{"country":"spain","region":"","area":"","location":"","listing":"sale","property":"","price":"0-0","pricemin":0,"pricemax":0,"currency":"EUR","bed":"","bath":"","build":0,"plot":0,"terrace":0,"setting":"","pool":"","parking":"","garden":"","view":"","reduced":0,"feature":"","orientation":"","climate":"","security":"","category":"","export":-1,"pagesize":12,"own":0,"ownFirst":0,"reference":"","text":"","lanaguage":"no","sortType":0,"newDevelopment":null,"latest":0,"qid":"","pageno":1,"referencesale":null,"referenceshort":null,"referencelong":null,"referencerecent":null,"portfolioShowTitle":"false","portfolioOn":"fa-heart fa-portfolio","portfolioOff":"fa-heart-o fa-portfolio","portfolioOnTitle":"Fjern fra Favoritter","portfolioOffTitle":"Legg til Favoritter","thankYouPage":"","weatherLocation":"Marbella, ES","weatherUnit":"C","checkin":"","checkout":"","key":"cds-bd93da25-f134-4132-a326-cbd6945c4678"}
Estepona West

Med under en times kjøring fra Málaga Lufthavn i sørvestlig retning når man en rekke attraktive steder langs Costa del Sol, videre vest for byen Estepona. Mange nordmenn eier allerede feriebolig i området, og i likhet med resten av Costa del Sol byr også denne kystlinjen på vidunderlige strender og et rikt tilbud av aktiviteter.

Her finner man som overalt på kysten en blandet bebyggelse – alt fra typiske ferieleiligheter til luksuriøse villaer – og prisene er behagelige. Her kan man kjøpe boliger til priser som tilsvarer det man finner på Costa Blanca, og tar man i betraktning at det tar nesten en time fra flyplassen i Alicante til Torrevieja (kanskje det mest populære området for nordmenn på Costa Blanca), så føler vi kanskje at Costa del Sol litt urettmessig blir betegnet som et dyrere sted å kjøpe feriebolig enn Costa Blanca. Sammenligner man på et rettferdig grunnlag er det simpelthen ikke tilfelle, da man innenfor en radius av 45-60 minutter fra flyplassen i Málaga finner et stort utvalg av boliger som uten problem tåler sammenligning med boligprisene på Costa Blanca.

Med utgangspunkt i sentrum av byen Estepona og videre vestover mot Gibraltar langs kysten passerer man en rekke attraktive boligområder, eller urbanisjoner om man foretrekker det uttrykket, og som ellers på kysten er veien til nydelige strender ikke lang.

Urbanisasjonene og strendene ved Bahía Azul, La Gaspara, Arena Beach, El Rodeo, Arroyo Vaquero, Bahia Dorada, Sierra Bermeja II og Buenas Noches er alle beliggende videre vest fra Estepona, i nevnte rekkefølge. Disse stedene egner seg best for dem som søker en rolig og stille tilværelse, med nærhet og god tilgang til den større byen Estepona, som har alt man kan ønske seg.

Her følger en kort beskrivelse av de stedene vest for Estepona som kanskje er mest aktuelle for skandinaviske kjøpere, alle med omtrent en times kjøring fra flyplassen i Málaga.

Casares Costa

Som så mange andre steder langs Costa del Sol er også Casares delt inn i flere områder. Casares Costa er et lite stykke av kysten som er godt utviklet for feriegjester, og her finner man flere urbanisasjoner med populære ferieboliger. Noen kilometer opp fra kysten finner man den koselige landsbyen Casares Pueblo oppe i fjellene, hvor befolkningen hovedsakelig er spansk, med unntak av enkelte utlendinger som foretrekker umiddelbar nærhet til fjell og natur fremfor hav og strand. Mellom Casares Costa og Casares Pueblo, ved golfbanen, ligger det også noen feriebolig-komplekser, så i Casares er det litt av hvert å velge blant. Stedet er kanskje aller mest populært blant britene. Prisene er gunstige, men man bør nok belage seg på å ha egen bil om man velger Casares, da stedet ikke er stort, og man nok vil føle behov for å bevege seg utenfor Casares iblant.

San Luis de Sabinillas

Vanligvis bare kalt Sabinillas, som ligger ca. 90 km og en knapp times kjøring fra Málaga Lufthavn. Sabinillas har flere populære urbanisasjoner med ferieboliger, og mange nordmenn og andre skandinaver har sin feriebolig her. Det er aldri trangt om plassen på strendene, og Sabinillas har beholdt mye av sin opprinnelige funksjon som en fiskerlandsby. Her kan man fremdeles se fiskerne dra båtene sine opp på stranden om ettermiddagen når de returnerer med dagens fangst, som gjerne selges direkte til de mange populære og utsøkte restaurantene langs strandpromenaden. Livet går sin stille og rolige gang for de ca. 7-8000 fastboende i Sabinillas, og stedet regnes av mange som det kanskje mest autentiske spanske stedet på hele Costa del Sol vest. Her får man føle på det virkelige Spania hvor «mañana» fremdeles hersker, men man finner samtidig det man trenger her, som supermarked, banker, butikker og et godt utvalg av restauranter og barer, samt lokale markeder som har vært holdt her lenge før turistene gjorde sitt inntog. Opp i fjellene fra kysten finner man den hvite landsbyen Manilva, og innen gangavstand fra Sabinillas (om man liker en litt lang spasertur) finner man de berømte romerske badene, hvor man også om vinteren kan nyte et varmt bad i de naturlige kildene.

La Duquesa

Like etter Sabinillas kommer man til La Duquesa (eller bare Duquesa), som også er et annet uttrykk for lystbåthavnen Puerto Duquesa, som har et fullt servicetilbud for alle typer båter og en flott, hesteskoformet havn med restauranter og barer på alle sider. Som i Sabinillas er det også her nydelige strender, og ingen mangel på ferieboliger. Det er bare en nokså kort spasertur fra Sabinillas, og mange ferieboligeiere nyter godt av fasilitetene på begge steder. Herfra har man også god utsikt mot Gibraltar og Afrika. Gibraltar ligger ca. 45 minutters kjøring herfra, og om man kjører videre til Tarifa kan man med hurtigbåt krysse stredet over til Marokko på ca. 35 minutter. Underveis til Tanger får man stemplet passet, og så kan man oppleve en helt annen verden på en dagstur om man vil. Det er også en populær golfbane i området, Duquesa Golf. Om vinteren er det ekstra stille og rolig her, men på under en halvtime er man i Puerto Banús og Marbella, om man iblant skulle ønske litt mer liv rundt seg.