{"country":"spain","region":"","area":"","location":"","listing":"sale","property":"","price":"0-0","pricemin":0,"pricemax":0,"currency":"EUR","bed":"","bath":"","build":0,"plot":0,"terrace":0,"setting":"","pool":"","parking":"","garden":"","view":"","reduced":0,"feature":"","orientation":"","climate":"","security":"","category":"","export":-1,"pagesize":12,"own":0,"ownFirst":0,"reference":"","text":"","lanaguage":"no","sortType":0,"newDevelopment":null,"latest":0,"qid":"","pageno":1,"referencesale":null,"referenceshort":null,"referencelong":null,"referencerecent":null,"portfolioShowTitle":"false","portfolioOn":"fa-heart fa-portfolio","portfolioOff":"fa-heart-o fa-portfolio","portfolioOnTitle":"Fjern fra Favoritter","portfolioOffTitle":"Legg til Favoritter","thankYouPage":"","weatherLocation":"Marbella, ES","weatherUnit":"C","checkin":"","checkout":"","key":"cds-bd93da25-f134-4132-a326-cbd6945c4678"}
Elviria

Dette populære stedet ligger ca. halvveis mellom Fuengirola og Marbella, og hører til Mijas kommune. Det er mange nordmenn som har feriebolig i området, samt mange andre nasjonaliteter fra Europa. Den norske sjømannskirken ligger i Calahonda, og de har et rikt program tilpasset nordmenn i alle aldre, et gjestehus, samt en populær kafè hvor de serverer vafler og god mat, hovedsakelig norsk. – Så stedet besøkes ofte av nordmenn fra hele kysten, både fastboende og ferierende.

Calahonda har god tilgang til motorveien A-7, som er gratis, samt AP-7, som med fordel kan benyttes dersom det er mye trafikk. Man betaler bompenger for å kjøre på AP-7, og det er den raskeste veien for å komme fra Fuengirola til Marbella og derfra til Estepona og videre. Mellom Fuengirola og Marbella ligger den eneste avkjørselen fra AP-7 ved Calahonda.

Et lite stykke etter man har tatt av motorveien finner man «Club del Sol», som er utmerket sted å spille tennis. Det er også et av få steder som har squash-baner, noe som nok skyldes at padel er mer populært i Spania enn squash.

Calahonda har også en lang strandlinje, og ikke langt unna, i Marbella kommune, finner man Cabopino og Dunas de Artola – av mange regnet som Costa del Sols vakreste strandområde. Stranden ved Calahonda er også flott, og snorkling og fridykking er populært her, da farvannet er fiskerikt pga. klippeformasjoner og undervannsvegetasjon når man kommer noen meter ut fra stranden. Det er flere golfbaner i umiddelbar nærhet, så Calahonda innbyr også til en aktiv livsstil.

Calahonda har et rikt utvalg av restauranter, butikker og et lite kjøpesenter, og egner seg godt for familier. Bebyggelsen strekker seg fra strandkanten og videre opp i dalen mot fjellene, og området har mye opprinnelig vegetasjon i form av nåletrær ned mot kysten hvor mange foretrekker å bo, med boliger innimellom trærne, noe som gir en avslappet stil og atmosfære.

Kort sagt er Calahonda et middels stort sted med et rikt tilbud som møter de flestes behov, og med en meget sentral beliggenhet på Costa del Sol. Fra Málaga flyplass er det 36 km og en ca. 25 minutters kjøretur til Calahonda.