{"country":"spain","region":"","area":"","location":"","listing":"sale","property":"","price":"0-0","pricemin":0,"pricemax":0,"currency":"EUR","bed":"","bath":"","build":0,"plot":0,"terrace":0,"setting":"","pool":"","parking":"","garden":"","view":"","reduced":0,"feature":"","orientation":"","climate":"","security":"","category":"","export":-1,"pagesize":12,"own":0,"ownFirst":0,"reference":"","text":"","lanaguage":"no","sortType":0,"newDevelopment":null,"latest":0,"qid":"","pageno":1,"referencesale":null,"referenceshort":null,"referencelong":null,"referencerecent":null,"portfolioShowTitle":"false","portfolioOn":"fa-heart fa-portfolio","portfolioOff":"fa-heart-o fa-portfolio","portfolioOnTitle":"Fjern fra Favoritter","portfolioOffTitle":"Legg til Favoritter","thankYouPage":"","weatherLocation":"Marbella, ES","weatherUnit":"C","checkin":"","checkout":"","key":"cds-bd93da25-f134-4132-a326-cbd6945c4678"}
Puerto Banús

Puerto José Banús, mest kjent som Puerto Banús, er en marina i bydelen Nueva Andalucía, sørvest for Marbella sentrum. Havnen ble bygget i 1970 av José Banús, en lokal eiendomsutvikler, som en luksuriøs marina og shoppingkompleks. Siden den gang har besøkende økt jevnt og nå er det mer enn 5 millioner besøkende hvert år.

Arkitekten Noldi Schreck, som deltok i utformingen og konstruksjonen av Beverly Hills, ble besøkt i 1966 av prins Alfonso de Hohenlohe for å be ham jobbe på Hotel Marbella Club. Schrecks første jobb var å møte José Banús (en nær venn av Francisco Franco), og overbevise ham om at Puerto Banús ikke var et passende sted å bygge enorme skyskrapere som ville huse tusenvis av velstående familier. Han foreslo en sofistikert andalusisk landsby og marina, den første havnen laget av en enkelt arkitekt. José Banús ble den største utvikleren av boligturismekomplekser på Costa del Sol. Havnen tok navnet hans, og han ble berømt med navnet «regimets byggherre».

 
 
 
 

Den overdådige åpningen av komplekset i mai 1970 ble deltatt av blant andre Aga Khan, filmregissøren Roman Polanski, Playboy-grunnleggeren Hugh Hefner, Dr. Christiaan Barnard (pioner for hjertetransplantasjonen), og Prince Rainier og Princess Grace of Monaco. En ung Julio Iglesias ble ansatt for å synge for gjestene for summen av 125 000 pesetas.Tre hundre servitører fra Sevilla serverte 22 kilo beluga-kaviar til 1700 gjester.

Besøkende til havnen har en tendens til å være mest turister fra Nord-Europa og arabere fra Kuwait og Saudi Arabia, sammen med spanske turister. Fokuspunktet i Puerto Banús er marinaen. Den har plass til 915 båter. Blant disse er kongen av Saudi Arabia og flere av verdens rikeste. Bak havnen ligger gater fylt med barer, butikker og nattklubber. Marinaen har plass for båter og skip fra 8–50 meter. Det er en strand på hver side av marinaen hvor det kan leies båter.

Sandy Beach
Sandy Beach
Havnen
Havnen

Shopping, restauranter og nattklubber

Gatene er kantet av dyre luksusbutikker som Christian Dior, Gucci, Bvlgari, Versace, Dolce & Gabbana, Elisabetta Franchi og andre. Bortsett fra kjeden av restauranter, er butikker, i hjertet av Antonio Banderas-plassen, et av de største El Corte Ingles-varehusene i Spania, inkludert det eksklusive hypermarkedet, Hipercor.