{"country":"spain","region":"","area":"","location":"","listing":"sale","property":"","price":"0-0","pricemin":0,"pricemax":0,"currency":"EUR","bed":"","bath":"","build":0,"plot":0,"terrace":0,"setting":"","pool":"","parking":"","garden":"","view":"","reduced":0,"feature":"","orientation":"","climate":"","security":"","category":"","export":-1,"pagesize":12,"own":0,"ownFirst":0,"reference":"","text":"","lanaguage":"no","sortType":0,"newDevelopment":null,"latest":0,"qid":"","pageno":1,"referencesale":null,"referenceshort":null,"referencelong":null,"referencerecent":null,"portfolioShowTitle":"false","portfolioOn":"fa-heart fa-portfolio","portfolioOff":"fa-heart-o fa-portfolio","portfolioOnTitle":"Fjern fra Favoritter","portfolioOffTitle":"Legg til Favoritter","thankYouPage":"","weatherLocation":"Marbella, ES","weatherUnit":"C","checkin":"","checkout":"","key":"cds-bd93da25-f134-4132-a326-cbd6945c4678"}
Torremolinos

Byen ligger en knapp mil fra Málaga internasjonale flyplass, og tilbyr, i tillegg til sol og en lang sandstrand, bra shopping og et tilsynelatende ubegrenset tilbud av barer, restauranter og nattklubber. Det er også raskt og enkelt å dra til storbyen Málaga med sitt historiske bysentrum , Picasso muséet og mange andre severdigheter.

Torremolinos by ligger like vest for Málaga by og dekker 20 kvadrat-km av provinsen Málaga. Byen var en fattig fiskelandsby fram til turismen ble utviklet på slutten av 1950-tallet. Torremolinos var det første feriestedet som ble etablert på Costa del Sol. Kommunen teller i dag litt i overkant av 67 000 innbyggere.

Stranden Bajondillo i Torremolinos
Stranden Bajondillo i Torremolinos

Det var her i Torremolinos at turismen på Solkysten skjøt fart. Byens pulsåre er San Miguel. Hit kan du dra for å shoppe, spise eller bare rusle rundt og nyte ferien. Om sommeren er pulsen høy, øvrige årstider møter du en roligere side av byen. I La Carihuela, den gamle fiskelandsbyen, ligger det mange bra restauranter for deg som ønsker noe mer genuint.

Torremolinos er også en utmerket base hvis du vil oppleve litt av det som Andalucía byr på. Veinettet er velutviklet og du når Andalucías hovedstad Sevilla samt Granada på mindre enn 2 timer. Torremolinos har to fine strender; Bajondilla og La Carihuela som er delt fra hverandre av en klippe.

På 60-tallet eksploderte det. Charterfly med enorme mengder turister reiste til Málaga og bussene satt dem av i Torremolinos, som den gangen var en autentisk fiskelandsby. Store hotell i hopetall ble bygget for å kompensere tilstrømningen, men etter et par ti-år var det slutt. På 90-tallet var Torremolinos bare en skygge av seg selv med gamle 70-talls bygninger uten glans. Men fra 2015 ble endring iverksatt av den nye borgermesteren.

Det foreligger nå en omfattende plan for byen. Plaza Costa del Sol og Avenida Palma de Mallorca skal moderniseres. Sistnevnte skal også gjøres om til gågate. Kommunen ønsker å skape mer liv, og fremme næringslivet i sentrum av byen. Flere eldre bygninger skal renoveres. Det er budsjettert med 3,8 millioner euro til byfornyelsen.

Mercado sol – Gourmethallen – Sabor a Málaga

Rådhuset skal omdannes til en gourmethall med hele 19 restauranter, og 4 barer med drikke-servering. Det er investert 330.000 EUR i prosjektet, og Mercado Sol kommer til å ligge i det gamle rådhuset på Plaza de la Independencia mellom busstasjonen og togstasjonen.

Tidevannet har generelt snudd i Spania, og for Torremolinos sin del, økte turismen i Januar 2018 med 5099 turister i forhold til januar måned i 2017. Mer enn 30 tusen besøkte kommunen, som er en økning på 19,8 % i forhold til den samme måneden året før.

Ting å gjøre…..